NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Vertu Constellation X. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Vertu Constellation X kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Vertu Constellation X activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-vertu-constellation-x

Wat is de NFC-functie op je Vertu Constellation X

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Vertu Constellation X moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Vertu Constellation X dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Vertu Constellation X.

Hoe activeer je de NFC van je Vertu Constellation X

Als je de NFC op je Vertu Constellation X zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Vertu Constellation X te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Vertu Constellation X gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Vertu Constellation X activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Vertu Constellation X

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Vertu Constellation X en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Vertu Constellation X

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Vertu Constellation X te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Vertu Constellation X wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Vertu Constellation X te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.