NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Sony Xperia XZ2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Sony Xperia XZ2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Sony Xperia XZ2 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Sony-Xperia-XZ2

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia XZ2

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Sony Xperia XZ2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia XZ2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Sony Xperia XZ2.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia XZ2

Als je de NFC op je Sony Xperia XZ2 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Sony Xperia XZ2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia XZ2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Sony Xperia XZ2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia XZ2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Sony Xperia XZ2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia XZ2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia XZ2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Sony Xperia XZ2 wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia XZ2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.