NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Sony Xperia XZ1. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Sony Xperia XZ1 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Sony Xperia XZ1 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-sony-xperia-xz1

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia XZ1

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Sony Xperia XZ1 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia XZ1 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Sony Xperia XZ1.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia XZ1

Als je de NFC op je Sony Xperia XZ1 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Sony Xperia XZ1 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia XZ1 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Sony Xperia XZ1 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia XZ1

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Sony Xperia XZ1 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia XZ1

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia XZ1 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Sony Xperia XZ1 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia XZ1 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.