NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Sony Xperia XA1 Ultra. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Sony Xperia XA1 Ultra kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Sony Xperia XA1 Ultra activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-sony-xperia-xa1-ultra

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia XA1 Ultra

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Sony Xperia XA1 Ultra moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia XA1 Ultra dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Sony Xperia XA1 Ultra te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia XA1 Ultra

Als je de NFC op je Sony Xperia XA1 Ultra wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Sony Xperia XA1 Ultra te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia XA1 Ultra gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Sony Xperia XA1 Ultra activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia XA1 Ultra

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Sony Xperia XA1 Ultra en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia XA1 Ultra

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia XA1 Ultra te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Sony Xperia XA1 Ultra wilt verbinden, is het soms handiger om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia XA1 Ultra te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.