NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Sony Xperia X. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Sony Xperia X kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Sony Xperia X activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-sony-xperia-x

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia X

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Sony Xperia X moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia X dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je Sony Xperia X.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia X

Als je de NFC op je Sony Xperia X wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Sony Xperia X te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia X gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Sony Xperia X activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia X

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Sony Xperia X en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia X

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia X te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Sony Xperia X wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia X te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.