NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Sony Xperia L2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Sony Xperia L2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Sony Xperia L2 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Sony-Xperia-L2

Wat is de NFC-functie op je Sony Xperia L2

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Sony Xperia L2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Sony Xperia L2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om gebruik te maken van de NFC van je Sony Xperia L2.

Hoe activeer je de NFC van je Sony Xperia L2

Als je de NFC op je Sony Xperia L2 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Sony Xperia L2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Sony Xperia L2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Sony Xperia L2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Sony Xperia L2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Sony Xperia L2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Sony Xperia L2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Sony Xperia L2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Sony Xperia L2 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Sony Xperia L2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.