NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy Note Edge. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Samsung Galaxy Note Edge kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy Note Edge activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-note-edge

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy Note Edge

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy Note Edge moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy Note Edge dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Samsung Galaxy Note Edge te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy Note Edge

Als je de NFC op je Samsung Galaxy Note Edge wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy Note Edge te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy Note Edge gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Samsung Galaxy Note Edge activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy Note Edge

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy Note Edge en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy Note Edge

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy Note Edge te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Samsung Galaxy Note Edge wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy Note Edge te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.