NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy Note 2. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy Note 2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy Note 2 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-note-2

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy Note 2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Samsung Galaxy Note 2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy Note 2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Samsung Galaxy Note 2.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy Note 2

Als je de NFC op je Samsung Galaxy Note 2 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy Note 2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy Note 2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Samsung Galaxy Note 2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy Note 2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy Note 2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy Note 2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy Note 2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Samsung Galaxy Note 2 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy Note 2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.