NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy J3 2017. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy J3 2017 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy J3 2017 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-j3-2017

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy J3 2017

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy J3 2017 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy J3 2017 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Samsung Galaxy J3 2017 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy J3 2017

Als je de NFC op je Samsung Galaxy J3 2017 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy J3 2017 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy J3 2017 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Samsung Galaxy J3 2017 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy J3 2017

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy J3 2017 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy J3 2017

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy J3 2017 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Samsung Galaxy J3 2017 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy J3 2017 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.