NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy J2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Samsung Galaxy J2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy J2 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-j2

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy J2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Samsung Galaxy J2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy J2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Samsung Galaxy J2.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy J2

Als je de NFC op je Samsung Galaxy J2 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy J2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy J2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Samsung Galaxy J2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy J2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy J2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy J2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy J2 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Samsung Galaxy J2 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy J2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.