NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy Cx. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Samsung Galaxy Cx kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy Cx activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-cx

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy Cx

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Samsung Galaxy Cx moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy Cx dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Samsung Galaxy Cx te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy Cx

Als je de NFC op je Samsung Galaxy Cx wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy Cx te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy Cx gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Samsung Galaxy Cx activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy Cx

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy Cx en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy Cx

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy Cx te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Samsung Galaxy Cx wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy Cx te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.