NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Samsung Galaxy A5 2017. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Samsung Galaxy A5 2017 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Samsung Galaxy A5 2017 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-samsung-galaxy-a5-2017

Wat is de NFC-functie op je Samsung Galaxy A5 2017

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Samsung Galaxy A5 2017 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Samsung Galaxy A5 2017 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Samsung Galaxy A5 2017.

Hoe activeer je de NFC van je Samsung Galaxy A5 2017

Als je de NFC op je Samsung Galaxy A5 2017 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Samsung Galaxy A5 2017 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Samsung Galaxy A5 2017 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Samsung Galaxy A5 2017 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Samsung Galaxy A5 2017

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Samsung Galaxy A5 2017 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Samsung Galaxy A5 2017

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Samsung Galaxy A5 2017 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Samsung Galaxy A5 2017 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Samsung Galaxy A5 2017 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.