NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de OnePlus 6. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je OnePlus 6 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je OnePlus 6 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-OnePlus-6

Wat is de NFC-functie op je OnePlus 6

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw OnePlus 6 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw OnePlus 6 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je OnePlus 6 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je OnePlus 6

Als je de NFC op je OnePlus 6 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je OnePlus 6 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van OnePlus 6 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je OnePlus 6 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je OnePlus 6

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw OnePlus 6 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je OnePlus 6

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je OnePlus 6 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je OnePlus 6 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je OnePlus 6 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.