NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de OnePlus 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je OnePlus 3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je OnePlus 3 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-oneplus-3

Wat is de NFC-functie op je OnePlus 3

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw OnePlus 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw OnePlus 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je OnePlus 3 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je OnePlus 3

Als je de NFC op je OnePlus 3 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je OnePlus 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van OnePlus 3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je OnePlus 3 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je OnePlus 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw OnePlus 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je OnePlus 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je OnePlus 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je OnePlus 3 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je OnePlus 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.