NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Nokia Lumia 710. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Nokia Lumia 710 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Nokia Lumia 710 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-nokia-lumia-710

Wat is de NFC-functie op je Nokia Lumia 710

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Nokia Lumia 710 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Nokia Lumia 710 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Nokia Lumia 710.

Hoe activeer je de NFC van je Nokia Lumia 710

Als je de NFC op je Nokia Lumia 710 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Nokia Lumia 710 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Nokia Lumia 710 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Nokia Lumia 710 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Nokia Lumia 710

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Nokia Lumia 710 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Nokia Lumia 710

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Nokia Lumia 710 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Nokia Lumia 710 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Nokia Lumia 710 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.