NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Neffos N1. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Neffos N1 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Neffos N1 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-neffos-n1

Wat is de NFC-functie op je Neffos N1

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Neffos N1 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Neffos N1 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Neffos N1 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Neffos N1

Als je de NFC op je Neffos N1 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Neffos N1 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Neffos N1 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Neffos N1 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Neffos N1

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Neffos N1 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Neffos N1

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Neffos N1 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Neffos N1 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Neffos N1 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.