NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Neffos C7A. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Neffos C7A kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Neffos C7A activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-neffos-c7a

Wat is de NFC-functie op je Neffos C7A

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Neffos C7A moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Neffos C7A dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je Neffos C7A.

Hoe activeer je de NFC van je Neffos C7A

Als je de NFC op je Neffos C7A zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Neffos C7A te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Neffos C7A gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Neffos C7A activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Neffos C7A

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Neffos C7A en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Neffos C7A

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Neffos C7A te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Neffos C7A wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Neffos C7A te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.