NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Motorola Moto G41. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Motorola Moto G41 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Motorola Moto G41 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-motorola-moto-g41

Wat is de NFC-functie op je Motorola Moto G41

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Motorola Moto G41 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Motorola Moto G41 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Motorola Moto G41 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Motorola Moto G41

Als je de NFC op je Motorola Moto G41 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Motorola Moto G41 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Motorola Moto G41 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Motorola Moto G41 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Motorola Moto G41

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Motorola Moto G41 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Motorola Moto G41

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Motorola Moto G41 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Motorola Moto G41 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Motorola Moto G41 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.