NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Motorola Moto E4. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Motorola Moto E4 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Motorola Moto E4 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-motorola-moto-e4

Wat is de NFC-functie op je Motorola Moto E4

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Motorola Moto E4 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Motorola Moto E4 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Motorola Moto E4.

Hoe activeer je de NFC van je Motorola Moto E4

Als je de NFC op je Motorola Moto E4 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Motorola Moto E4 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Motorola Moto E4 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Motorola Moto E4 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Motorola Moto E4

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Motorola Moto E4 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Motorola Moto E4

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Motorola Moto E4 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Motorola Moto E4 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Motorola Moto E4 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.