NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Moto Z2 Play. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Moto Z2 Play kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Moto Z2 Play activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-moto-z2-play

Wat is de NFC-functie op je Moto Z2 Play

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw Moto Z2 Play moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Moto Z2 Play dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Moto Z2 Play te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Moto Z2 Play

Als je de NFC op je Moto Z2 Play wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Moto Z2 Play te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Moto Z2 Play gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Moto Z2 Play activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Moto Z2 Play

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Moto Z2 Play en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Moto Z2 Play

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Moto Z2 Play te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Moto Z2 Play wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Moto Z2 Play te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.