NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Microsoft Lumia 640. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Microsoft Lumia 640 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Microsoft Lumia 640 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-microsoft-lumia-640

Wat is de NFC-functie op je Microsoft Lumia 640

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Microsoft Lumia 640 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Microsoft Lumia 640 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Microsoft Lumia 640.

Hoe activeer je de NFC van je Microsoft Lumia 640

Als je de NFC op je Microsoft Lumia 640 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Microsoft Lumia 640 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Microsoft Lumia 640 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Microsoft Lumia 640 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Microsoft Lumia 640

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Microsoft Lumia 640 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Microsoft Lumia 640

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Microsoft Lumia 640 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Microsoft Lumia 640 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Microsoft Lumia 640 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.