NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Meizu M3. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Meizu M3 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Meizu M3 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-meizu-m3

Wat is de NFC-functie op je Meizu M3

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Meizu M3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Meizu M3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Meizu M3 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Meizu M3

Als je de NFC op je Meizu M3 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Meizu M3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Meizu M3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Meizu M3 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Meizu M3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Meizu M3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Meizu M3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Meizu M3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Meizu M3 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Meizu M3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.