NFC is een vrij nieuwe technologie en is uiterst efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de M HORSE Pure 1. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je M HORSE Pure 1 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je M HORSE Pure 1 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-m-horse-pure-1

Wat is de NFC-functie op je M HORSE Pure 1

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw M HORSE Pure 1 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw M HORSE Pure 1 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je M HORSE Pure 1 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je M HORSE Pure 1

Als je de NFC op je M HORSE Pure 1 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je M HORSE Pure 1 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van M HORSE Pure 1 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je M HORSE Pure 1 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je M HORSE Pure 1

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw M HORSE Pure 1 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je M HORSE Pure 1

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je M HORSE Pure 1 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je M HORSE Pure 1 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je M HORSE Pure 1 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.