NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de LG Xpower 3. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je LG Xpower 3 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG Xpower 3 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-xpower-3

Wat is de NFC-functie op je LG Xpower 3

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw LG Xpower 3 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG Xpower 3 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je LG Xpower 3 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je LG Xpower 3

Als je de NFC op je LG Xpower 3 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je LG Xpower 3 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG Xpower 3 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG Xpower 3 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je LG Xpower 3

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw LG Xpower 3 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG Xpower 3

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je LG Xpower 3 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je LG Xpower 3 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG Xpower 3 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.