NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de LG X Power2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je LG X Power2 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG X Power2 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-x-power2

Wat is de NFC-functie op je LG X Power2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG X Power2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG X Power2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je LG X Power2 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je LG X Power2

Als je de NFC op je LG X Power2 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je LG X Power2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG X Power2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je LG X Power2 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je LG X Power2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw LG X Power2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG X Power2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je LG X Power2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je LG X Power2 wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG X Power2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.