NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de LG V30S Thinq. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je LG V30S Thinq kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG V30S Thinq activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-LG-V30S-Thinq

Wat is de NFC-functie op je LG V30S Thinq

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG V30S Thinq moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG V30S Thinq dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je LG V30S Thinq.

Hoe activeer je de NFC van je LG V30S Thinq

Als je de NFC op je LG V30S Thinq zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je LG V30S Thinq te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG V30S Thinq gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je LG V30S Thinq activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je LG V30S Thinq

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw LG V30S Thinq en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG V30S Thinq

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je LG V30S Thinq te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je LG V30S Thinq wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG V30S Thinq te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.