NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de LG Stylo 3 Plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je LG Stylo 3 Plus kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je LG Stylo 3 Plus activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-stylo-3-plus

Wat is de NFC-functie op je LG Stylo 3 Plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG Stylo 3 Plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG Stylo 3 Plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je LG Stylo 3 Plus.

Hoe activeer je de NFC van je LG Stylo 3 Plus

Als je de NFC op je LG Stylo 3 Plus zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je LG Stylo 3 Plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG Stylo 3 Plus gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG Stylo 3 Plus activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je LG Stylo 3 Plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw LG Stylo 3 Plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG Stylo 3 Plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je LG Stylo 3 Plus te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je LG Stylo 3 Plus wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG Stylo 3 Plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.