NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de LG G5. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je LG G5 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je LG G5 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-g5

Wat is de NFC-functie op je LG G5

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw LG G5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG G5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je LG G5.

Hoe activeer je de NFC van je LG G5

Als je de NFC op je LG G5 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je LG G5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG G5 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je LG G5 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je LG G5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw LG G5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG G5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je LG G5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je LG G5 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG G5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.