NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de LG G2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je LG G2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je LG G2 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lg-g2

Wat is de NFC-functie op je LG G2

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw LG G2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw LG G2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je LG G2 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je LG G2

Als je de NFC op je LG G2 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je LG G2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van LG G2 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je LG G2 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je LG G2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw LG G2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je LG G2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je LG G2 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je LG G2 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je LG G2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.