NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Lenovo Note 8. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Lenovo Note 8 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Lenovo Note 8 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-lenovo-note-8

Wat is de NFC-functie op je Lenovo Note 8

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Lenovo Note 8 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Lenovo Note 8 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Lenovo Note 8.

Hoe activeer je de NFC van je Lenovo Note 8

Als je de NFC op je Lenovo Note 8 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Lenovo Note 8 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Lenovo Note 8 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Lenovo Note 8 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Lenovo Note 8

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Lenovo Note 8 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Lenovo Note 8

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Lenovo Note 8 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Lenovo Note 8 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Lenovo Note 8 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.