NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Kazam. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Kazam kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Kazam activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-kazam

Wat is de NFC-functie op je Kazam

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Kazam moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Kazam dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Kazam.

Hoe activeer je de NFC van je Kazam

Als je de NFC op je Kazam wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Kazam te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Kazam gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Kazam activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Kazam

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Kazam en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Kazam

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Kazam te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Kazam wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Kazam te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.