NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Huawei Y7. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Y7 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Y7 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-y7

Wat is de NFC-functie op je Huawei Y7

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Huawei Y7 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Y7 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om de NFC van je Huawei Y7 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Y7

Als je de NFC op je Huawei Y7 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Huawei Y7 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Y7 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Huawei Y7 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Y7

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Huawei Y7 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Y7

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Y7 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Huawei Y7 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Y7 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.