NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei Y6. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Y6 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je Huawei Y6 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-y6

Wat is de NFC-functie op je Huawei Y6

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw Huawei Y6 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Y6 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Huawei Y6.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Y6

Als je de NFC op je Huawei Y6 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Y6 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Y6 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je Huawei Y6 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Y6

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Huawei Y6 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Y6

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Y6 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Huawei Y6 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Y6 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.