NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei Y5. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Y5 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Y5 activeert. Ten slotte laten we je zien in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-y5

Wat is de NFC-functie op je Huawei Y5

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw Huawei Y5 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Y5 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je Huawei Y5 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Y5

Als je de NFC op je Huawei Y5 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Y5 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Y5 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Huawei Y5 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Y5

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Huawei Y5 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Y5

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Y5 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Huawei Y5 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Y5 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.