NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei MediaPad T1. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Huawei MediaPad T1 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei MediaPad T1 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Huawei-MediaPad-T1

Wat is de NFC-functie op je Huawei MediaPad T1

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Huawei MediaPad T1 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei MediaPad T1 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om de NFC van je Huawei MediaPad T1 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei MediaPad T1

Als je de NFC op je Huawei MediaPad T1 wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Huawei MediaPad T1 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei MediaPad T1 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Huawei MediaPad T1 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei MediaPad T1

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Huawei MediaPad T1 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei MediaPad T1

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Huawei MediaPad T1 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Huawei MediaPad T1 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei MediaPad T1 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.