NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei MediaPad M2. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op diverse gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je Huawei MediaPad M2 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei MediaPad M2 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-Huawei-MediaPad-M2

Wat is de NFC-functie op je Huawei MediaPad M2

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw Huawei MediaPad M2 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei MediaPad M2 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te maken van de NFC van je Huawei MediaPad M2.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei MediaPad M2

Als je de NFC op je Huawei MediaPad M2 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Huawei MediaPad M2 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei MediaPad M2 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je Huawei MediaPad M2 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei MediaPad M2

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Huawei MediaPad M2 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei MediaPad M2

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Huawei MediaPad M2 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Huawei MediaPad M2 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei MediaPad M2 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.