NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de HUAWEI Mate 20. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je HUAWEI Mate 20 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HUAWEI Mate 20 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mate-20

Wat is de NFC-functie op je HUAWEI Mate 20

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw HUAWEI Mate 20 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HUAWEI Mate 20 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je HUAWEI Mate 20 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HUAWEI Mate 20

Als je de NFC op je HUAWEI Mate 20 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HUAWEI Mate 20 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HUAWEI Mate 20 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je HUAWEI Mate 20 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HUAWEI Mate 20

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HUAWEI Mate 20 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HUAWEI Mate 20

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je HUAWEI Mate 20 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HUAWEI Mate 20 wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HUAWEI Mate 20 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.