NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HUAWEI Mate 20 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je HUAWEI Mate 20 Pro kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HUAWEI Mate 20 Pro activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mate-20-pro

Wat is de NFC-functie op je HUAWEI Mate 20 Pro

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich zeer dicht bij jouw HUAWEI Mate 20 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HUAWEI Mate 20 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je HUAWEI Mate 20 Pro te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HUAWEI Mate 20 Pro

Als je de NFC op je HUAWEI Mate 20 Pro zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HUAWEI Mate 20 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HUAWEI Mate 20 Pro gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je HUAWEI Mate 20 Pro activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HUAWEI Mate 20 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HUAWEI Mate 20 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HUAWEI Mate 20 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je HUAWEI Mate 20 Pro te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je HUAWEI Mate 20 Pro wilt verbinden, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HUAWEI Mate 20 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.