NFC is een vrij nieuwe technologie en is heel efficiënt. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Huawei Mate 10 Pro. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je Huawei Mate 10 Pro kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Mate 10 Pro activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-mate-10-pro

Wat is de NFC-functie op je Huawei Mate 10 Pro

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich heel dichtbij jouw Huawei Mate 10 Pro moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Mate 10 Pro dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je Huawei Mate 10 Pro.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Mate 10 Pro

Als je de NFC op je Huawei Mate 10 Pro wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je Huawei Mate 10 Pro te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Mate 10 Pro gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Huawei Mate 10 Pro activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Mate 10 Pro

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Huawei Mate 10 Pro en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Mate 10 Pro

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Mate 10 Pro te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Huawei Mate 10 Pro wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Mate 10 Pro te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.