NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei Honor 4X. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Honor 4X kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Honor 4X activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-honor-4x

Wat is de NFC-functie op je Huawei Honor 4X

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Huawei Honor 4X moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Honor 4X dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat manieren om de NFC van je Huawei Honor 4X te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Honor 4X

Als je de NFC op je Huawei Honor 4X wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Honor 4X te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Honor 4X gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan vervolgens de NFC van je Huawei Honor 4X activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Honor 4X

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Huawei Honor 4X en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Honor 4X

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Honor 4X te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je Huawei Honor 4X wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Honor 4X te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.