NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de Huawei Ascend Y550. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Ascend Y550 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Ascend Y550 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-ascend-y550

Wat is de NFC-functie op je Huawei Ascend Y550

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw Huawei Ascend Y550 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Ascend Y550 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei mogelijkheden om de NFC van je Huawei Ascend Y550 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Ascend Y550

Als je de NFC op je Huawei Ascend Y550 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Ascend Y550 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Ascend Y550 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Huawei Ascend Y550 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Ascend Y550

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw Huawei Ascend Y550 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Ascend Y550

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Ascend Y550 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je Huawei Ascend Y550 wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Ascend Y550 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.