NFC is een nogal nieuwe technologie en is heel praktisch. Deze technologie wordt op steeds grotere schaal gebruikt op Android-telefoons zoals de Huawei Ascend Mate 7. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je Huawei Ascend Mate 7 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je Huawei Ascend Mate 7 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-huawei-ascend-mate-7

Wat is de NFC-functie op je Huawei Ascend Mate 7

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen gebruiken, zich heel dichtbij jouw Huawei Ascend Mate 7 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw Huawei Ascend Mate 7 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je Huawei Ascend Mate 7 te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je Huawei Ascend Mate 7

Als je de NFC op je Huawei Ascend Mate 7 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je Huawei Ascend Mate 7 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van Huawei Ascend Mate 7 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je Huawei Ascend Mate 7 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je Huawei Ascend Mate 7

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw Huawei Ascend Mate 7 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je Huawei Ascend Mate 7

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je Huawei Ascend Mate 7 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je Huawei Ascend Mate 7 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je Huawei Ascend Mate 7 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.