NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de HTC U11. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te laten zien hoe je het op je HTC U11 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HTC U11 activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-u11

Wat is de NFC-functie op je HTC U11

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw HTC U11 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC U11 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende manieren om gebruik te maken van de NFC van je HTC U11.

Hoe activeer je de NFC van je HTC U11

Als je de NFC op je HTC U11 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HTC U11 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC U11 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je HTC U11 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HTC U11

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HTC U11 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC U11

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je HTC U11 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HTC U11 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HTC U11 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.