NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer efficiënt. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de HTC U11 plus. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op diverse gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te laten zien hoe je het op je HTC U11 plus kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HTC U11 plus activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-HTC-U11-plus

Wat is de NFC-functie op je HTC U11 plus

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich heel dichtbij jouw HTC U11 plus moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC U11 plus dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om gebruik te kunnen maken van de NFC van je HTC U11 plus.

Hoe activeer je de NFC van je HTC U11 plus

Als je de NFC op je HTC U11 plus wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HTC U11 plus te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC U11 plus gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je HTC U11 plus activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HTC U11 plus

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw HTC U11 plus en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC U11 plus

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je HTC U11 plus te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je HTC U11 plus wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HTC U11 plus te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.