NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HTC U Ultra. Dankzij de NFC is het mogelijk om veel dingen te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je HTC U Ultra kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HTC U Ultra activeert. Ten slotte bekijken we in welke situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-u-ultra

Wat is de NFC-functie op je HTC U Ultra

NFC, die Near Field Communication betekent, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw HTC U Ultra moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC U Ultra dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn heel wat mogelijkheden om de NFC van je HTC U Ultra te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HTC U Ultra

Als je de NFC op je HTC U Ultra zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HTC U Ultra te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC U Ultra gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je HTC U Ultra activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HTC U Ultra

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HTC U Ultra en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC U Ultra

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je HTC U Ultra te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HTC U Ultra wilt verbinden, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HTC U Ultra te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.