NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HTC OnePlus 4. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je HTC OnePlus 4 kunt activeren. We zullen eerst zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HTC OnePlus 4 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-oneplus-4

Wat is de NFC-functie op je HTC OnePlus 4

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Het is daarom noodzakelijk dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw HTC OnePlus 4 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC OnePlus 4 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je HTC OnePlus 4 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HTC OnePlus 4

Als je de NFC op je HTC OnePlus 4 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HTC OnePlus 4 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC OnePlus 4 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je HTC OnePlus 4 activeren of deactiveren. Om de batterij een beetje te sparen , raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd uit te schakelen.

Hoe gebruik je NFC met je HTC OnePlus 4

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HTC OnePlus 4 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC OnePlus 4

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je HTC OnePlus 4 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je HTC OnePlus 4 wilt koppelen, is het soms handiger om dat met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HTC OnePlus 4 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.