NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer handig. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HTC One. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om wat nader in te gaan op het onderwerp NFC en je te beschrijven hoe je het op je HTC One kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HTC One activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-one

Wat is de NFC-functie op je HTC One

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De bijzonderheid van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt verbinden, zich zeer dicht bij jouw HTC One moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC One dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je HTC One te kunnen gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HTC One

Als je de NFC op je HTC One wilt gebruiken, moet deze instelling op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HTC One te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC One gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt dan de NFC van je HTC One activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HTC One

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw HTC One en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Ga hiervoor naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC One

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je HTC One te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HTC One wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HTC One te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te genereren. Dit is bij name het geval bij sommige bluetooth-headsets.