NFC is een nogal nieuwe technologie en is uiterst handig. Deze technologie wordt steeds meer gebruikt op Android-telefoons zoals de HTC One M9. Dankzij de NFC is het mogelijk om heel wat te doen op een aantal gebieden. Daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je HTC One M9 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HTC One M9 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het zou kunnen gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-one-m9

Wat is de NFC-functie op je HTC One M9

NFC, ofwel Near Field Communication, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC wilt gebruiken, zich zeer dicht bij jouw HTC One M9 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC One M9 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om de NFC van je HTC One M9 te gebruiken.

Hoe activeer je de NFC van je HTC One M9

Als je de NFC op je HTC One M9 wilt gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HTC One M9 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC One M9 gaan. Ga dan naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kan dan de NFC van je HTC One M9 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HTC One M9

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden wilt uitwisselen tussen jouw HTC One M9 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC One M9

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog niet zo, aan de orde. Om met de NFC van je HTC One M9 te kunnen betalen, moet je twee dingen doen. De eerste is om een applicatie compatibel te maken met je bank. Ten tweede je creditcard of account in deze applicatie configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Als je een apparaat aan je HTC One M9 wilt koppelen, is het soms gemakkelijker om dit met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HTC One M9 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.