NFC is een vrij nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie wordt steeds vaker gebruikt op Android-telefoons zoals de HTC Desire 728. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op meerdere gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je HTC Desire 728 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen dan zien hoe je de NFC op je HTC Desire 728 activeert. Ten slotte laten we je zien in wat voor situaties je het kan gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-desire-728

Wat is de NFC-functie op je HTC Desire 728

NFC, die Near Field Communication betekent, is eigenlijk een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of bestanden uitwisselen. De specificiteit van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik heeft van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw HTC Desire 728 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC Desire 728 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn verschillende mogelijkheden om gebruik te maken van de NFC van je HTC Desire 728.

Hoe activeer je de NFC van je HTC Desire 728

Als je de NFC op je HTC Desire 728 zou willen gebruiken, moet deze parameter op de telefoon geactiveerd zijn. Om de NFC op je HTC Desire 728 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC Desire 728 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en tik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je HTC Desire 728 activeren of deactiveren. Indien je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren op het moment je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HTC Desire 728

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HTC Desire 728 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te kunnen doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Eenmaal gedaan , breng je gewoon de twee telefoons dicht bij elkaar en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC Desire 728

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland nog maar weinig aan de orde. Om met de NFC van je HTC Desire 728 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Indien je een apparaat aan je HTC Desire 728 wilt verbinden, is het soms gemakkelijker om dat met de NFC te doen. Zodoende hoef je alleen maar de NFC van je HTC Desire 728 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.