NFC is een nogal nieuwe technologie en is zeer praktisch. Deze technologie kan steeds meer gebruikt worden op Android-telefoons zoals de HTC 10. Dankzij de NFC is het mogelijk om van allerlij te doen op verschillende gebieden. Vandaar dat we besloten hebben dit artikel te schrijven om het onderwerp NFC een beetje te bekijken en je te beschrijven hoe je het op je HTC 10 kunt activeren. We zullen ten eerste zien wat de NFC is. We zullen vervolgens zien hoe je de NFC op je HTC 10 activeert. Ten slotte bekijken we in wat voor situaties je het kunt gebruiken.

hoe-activeer-je-nfc-op-htc-10

Wat is de NFC-functie op je HTC 10

NFC, ofwel Near Field Communication, is in feite een draadloze overdrachtstechnologie. Met de NFC-functie kun je tussen twee apparaten informatie of content delen. Het bijzondere van deze draadloze technologie is dat deze slechts een bereik kan hebben van enkele centimeters. Vandaar dat het noodzakelijk is dat het apparaat, waarmee je de NFC zou willen verbinden, zich heel dichtbij jouw HTC 10 moet bevinden, zodat het werkt. Met de NFC kan jouw HTC 10 dus bestanden uitwisselen, verbinding maken met een ander apparaat of zelfs betalen zonder contact. Er zijn allerlei manieren om gebruik te kunnen maken van de NFC van je HTC 10.

Hoe activeer je de NFC van je HTC 10

Als je de NFC op je HTC 10 zou willen gebruiken, moet deze instelling op de telefoon ingeschakeld zijn. Om de NFC op je HTC 10 te activeren, moet je naar het instellingenmenu van HTC 10 gaan. Ga vervolgens naar MEER of GEAVANCEERDE PARAMETERS, DRAADLOOS EN NETWERKEN en klik ten slotte op NFC. Je kunt vervolgens de NFC van je HTC 10 activeren of deactiveren. Als je de batterij een beetje wilt besparen, raden we je aan om de NFC alleen te activeren wanneer je hem gebruikt en hem de rest van de tijd af te zetten.

Hoe gebruik je NFC met je HTC 10

Bestanden uitwisselen met NFC

Als je bestanden zou willen uitwisselen tussen jouw HTC 10 en een andere telefoon, kun je de NFC gebruiken. Daarvoor moet je de NFC activeren en moet je ook Android Beam activeren. Om dat te doen ga naar VERBINDINGEN> NFC en betaling > AAN. Als je dat gedaan hebt, hoef je alleen maar de twee telefoons dicht bij elkaar te brengen en kies je NFC als een optie om je bestand te delen.

Betalen met NFC van je HTC 10

Deze manier van betalen met NFC is in Nederland amper aan de orde. Om met de NFC van je HTC 10 te kunnen betalen, zou je twee dingen moeten doen. Ten eerste een applicatie compatibel maken met je bank. De tweede is om je creditcard of account in deze applicatie te configureren.

Verbinding maken met een apparaat

Ingeval je een apparaat aan je HTC 10 wilt koppelen, is het soms handiger om zoiets met de NFC te doen. Dan hoef je alleen maar de NFC van je HTC 10 te activeren en de telefoon aan het apparaat te koppelen om associatie te veroorzaken. Zoiets is bijvoorbeeld het geval bij sommige bluetooth-headsets.